Sertifiseringer- Hva betyr de egentlig?

Vi er så glad for at du har funnet veien til Cleanliving!

Mest sannsynlig er du, som oss, opptatt av å gjøre gode, rene valg i hverdagen. Vi ønsker å tilby deg som forbruker de reneste produktene på markedet og er derfor opptatt av at våre produkter er sertifisert. Det finnes ingen internasjonal standard for økologiske produkter og det er en jungel der ute, med mange ulike sertifiseringer. Under har vi listet opp sertifiseringer du finner på våre produkter.

ECOCERT er det største, uavhengige sertifiseringsorganet i Europa og USA. Ecocert jobber hovedsakelig med mat, men sertifiserer også kosmetikk, vaskemidler, parfyme og tekstiler.

VEGAN Sertifisert vegan betyr at produktet ikke inneholder animalske produkter eller biprodukter. Produktet er heller ikke testet på dyr. For å oppnå status som Vegansk kreves det at produktet ikke inneholder kjøtt, fisk, fugl, animalske biprodukter (inkludert fargestoffer fra insekter), egg eller eggprodukter, melk eller melkeprodukter, eller honning. 

LEAPING BUNNY logoen garanterer deg som forbruker at ingen dyreforsøk ble brukt i utviklingen av produktet som bærer logoen.

USDA ORGANIC (US Department of Agriculture) ble stiftet allerede i 1862 og er en amerikansk, føderal myndighet. (Det amerikanske jordbruksdepartementet.) For skjønnhetsprodukter må 95% av inneholdet være økologisk for å bære logoen.

FAIR TRADE er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel. Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. Fairtrade-merking av produkter er et konkret og pålitelig verktøy for forbrukere som ønsker å bidra til mer rettferdig handel og utvikling i fattige land.

CERTIFIED ORGANIC AUSTRALIA Den australske Certified Organic Standard er en av de mest respekterte og strenge standarder i verden for økologisk produksjon. 

THE SOIL ASSOCIATION er Storbritannias ledende merkeordning for sunn, human og bærekraftig mat, oppdrett og arealbruk. Soil Association Certification Limited er Storbritannias største økologiske sertifiseringsorgan. 

Ingen av våre produkter er testet på dyr! Når du handler hos Cleanliving.no skal du være trygg på at vi sammen gjør verden litt renere!